飲
和
食
德
“ Eat & Drink in Harmony “
MENU
Middag
Menu Lunch | Tweegangen | €35
À La Carte ook mogelijk
Avond
Menu Carte Blanche | Driegangen Sharing | €59
Menu Carte Blanche | Viergangen Sharing | €69
À La Carte ook mogelijk
Een verfijnde selectie klassieke wijnen, natuurwijnen, cocktails, saké & craft beer
Onze chef werkt voornamelijk met vis, vlees, schaal- en schelpdieren. Vegetarische en veganistische opties zijn beperkt beschikbaar. Ingrediënten zoals knoflook, gember, ui, gluten, sojasaus en oestersaus zijn kenmerkend voor de Kantonese keuken en kunnen doorgaans niet worden weggelaten. Wij verzoeken u vriendelijk hiermee rekening te houden bij het maken van uw reservatie.
BUSINESS & EVENTS
Cuichine verzorgt graag uw bedrijfslunch/diner, verjaardagsdiner of familiefeest.
Wilt u iets organiseren? Wij denken graag mee!
TERRAS
Vanaf einde mei tot einde september openen we ons terras aan de Draakplaats. Indien u tijdig reserveert en het weer het toelaat, garanderen we u een tafeltje op het terras. Bij wisselvallig weer voorzien we vanzelfsprekend een tafel binnen.
Our outside dining area will be open from end of May til the end of September. Every reservation during this period will be guaranteed a table outside (& inside) subject to the weather of that day.
OPENINGSTIJDEN
LUNCH
Dinsdag en vrijdag Aankomsttijd van 12u tot 13u
Restaurant sluit om 15u00
DINER
Dinsdag t/m zaterdag Aankomsttijd van 18u30 tot 20u30
Restaurant sluit om 23u00 (weekdag)
Restaurant sluit om 23u30 (weekend)
GESLOTEN
Zondag & maandag
VAKANTIE 2025
24, 25 december
29 t/m 31 december
VAKANTIE 2026
1 t/m 6 januari
WHO ARE WE?
Chuck Tang
Chef
Chef Chuck heeft zijn roots in Yuen Long, Hong Kong. Opgroeien doet hij in Gent. In het Chinese restaurant van zijn vader leerde hij reeds op jonge leeftijd de knepen van de wok en op hotelschool maakt hij kennis met de klassieke Franse keuken. Samen met jeugdvriend Szelim staat Chuck mee aan de basis van Cuichine in 2011. Koken doet hij los van de moderne trends, robuust, altijd genereus en met veel respect voor klassiekers... maar toch vooral vanuit het buikgevoel.
Szelim Man
Gastheer
Szelim’s roots liggen in Ta Kwu Ling, Hong Kong. Opgroeien doet hij in Mechelen. Tijdens weekends en schoolvakanties stond hij reeds mee in de zaal in het Chinese restaurant van zijn vader en draagt gastvrijheid hoog in het vaandel. Ontdekt tijdens de studentenjaren zijn passie voor een (h)eerlijk glas wijn en ontwikkelt een voorliefde voor wijnen in hun natuurlijke terroir. Samen met jeugdvriend Chuck opent hij in 2011 Cuichine. Hun eigentijdse versie van een Chinees restaurant.
IN DE MEDIA
" Aziatische gastrobistro "
Trends Magazine, november 2018
" Cantonese recipes well prepared and without fussy frills. The chefs use local produce and are in tune with the zeitgeist. The à la carte menu is well priced and their lunchmenu is unbeatable.
Recommended by Michelin Guide since 2011
" Vier Bordjes "
Maximum score by De Standaard Magazine
November 2011
" … een publiekslieveling. Antwerpenaars houden van de vlotte ambiance en de goed uitgevoerde Chinese gerechten met kwalitatief hoogstaande producten. "
De Tijd (Sabato), september 2018
“ … een niet-traditioneel Chinees restaurant dat in zijn genre al meer dan 10 jaar een vaste waarde is… “
Recommended by Gault & Millau Guide since 2011
“ Foreign Chef of the Year 2013 “
Weekend Knack Food Awards